Granula Oy Ab Ltd

Rautatienkatu 2
48100, Kotka
etsi kartalta >>

Puhelin: (05) 210 5200
Faksi: (05) 210 5225
Email:

Yrityksen esittely:

Turvallisempaa aurinkosuojaa

Oy Granula Ab on uuteen aurinkosuojateknologiaan erikoistunut yritys. Yritys valmistaa ja kehittää auringon ultraviolettisäteilyltä suojaavia, yksilöityjä GranLux®-puolivalmisteita kosmetiikkateollisuudelle.

Innovaation perustana on hiukkasmaisten suodattimien käyttö UV-säteilyltä suojaavana osana aurinkosuoja- ja ihonhoitotuotteissa. Tällaisia suodattimia ovat muun muassa nanokiteiset titaanidioksidi ja sinkkioksidi.

Vuonna 1993 patentoidussa menetelmässä nämä vaikeasti käsiteltävät aineet saatetaan helppokäyttöiseen puolivalmistemuotoon. Menetelmän kehittäjä on fil.tri. Thomas Ahlnäs.

Toisin kuin perinteisessä aurinkosuojateknologiassa hiukkasmaisten UV-suodattimien vaikutus perustuu niiden kykyyn heijastaa UV-säteilyä. Ne eivät hajoa tai muutu kemiallisesti ihon pinnalla eivätkä imeydy elimistöön. GranLux®-tuotteiden käytössä oleellista on niiden kyky suojata myös UVA-säteilyltä. Tämä on edellytys turvallisille aurinkosuojatuotteille - onhan UVB-säteilyä pitempiaaltoisen UVA-säteilynkin todettu aiheuttavan ihosyöpää.

Ilmakehän otsonikadon vaikutuksesta lisääntyvä UV-säteily sekä ihosyöpätapausten määrän jatkuva kasvu ovat kaikkialla vakavia kansanterveydellisiä haasteita. Oy Granula Ab pyrkii omalta osaltaan vastaamaan näihin haasteisiin.

Oy Granula Ab on perustettu vuonna 1997 ja sen kotipaikka on Kotka. Yritys markkinoi tuotteitaan maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston kautta.


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy