MXA PRODUCTION Ltd OY

Akselintie 14, Posti: PL 38
20521, Turku
etsi kartalta >>

Puhelin: (02) 233 3881
Matkapuhelin: 0400 225 367 Matti Ahtikari
Faksi: (02) 233 1934
Email:

Yrityksen esittely:

Allekirjoittanut on toiminut telakoilla vuosikymmeniä ja ollut suunnittelemassa ja valmistamassa erilaisia laivoja.

Vuosina 1973 – 1982 suunniteltiin ja valmisteltiin MARE tuotemerkillä moottori-, purje- ja hyötyveneitä 4,4 – 15 metrin pituisina teräksestä ja alumiinista yksityisille Suomeen ja Saksaan sekä eri viranomaisille Suomeen.

MXA alumiiniveneet ovat MARE veneiden pohjalta kehitettyjä kevytveneitä, joissa käytetyt rakenne- ja työmenetelmät ovat olleet käytössä em. alumiiniveneissä jo vuodesta 1973 alkaen.

Allekirjoittaneen suunnittelemissa ja valmistamissa MARE metalliveneissä on omaan teknologiaan perustuvaa kehitystyötä, jossa on hyödynnetty kaarettomuutta ja kennotekniikkaa. Tällä teknologialla MXA metalliveneet ovat kevyempiä suhteessa kilpailijoihin ja erittäin jäykkiä. Sisustukset ja varustuksien osat liitetään runkoon hitsauksen rinnalla korkealujuuden omaavilla polyuretaani liimoilla.

MXA’lla on vuosikymmenien kokemukset rakenteiden kestävyyksistä ja paremmasta laadusta alumiini- ja teräsveneiden valmistamisista. Tällä teknologialla ja oikealla suunnittelulla saadaan veneen pohja- ja laitalevyihin ns. pallopintoja, jolloin voidaan käyttää (sääntöjen sallimia) ohuempia levyjä ja saadaan kevyempiä veneitä. Tyhjän veneen pienempi paino (taara) säästää polttoainetta ja voidaan käyttää pienempitehoista moottoria nopeuden kärsimättä.

Näin valmistetut veneet ja alukset ovat edelleen hyvässä toimintakunnossa.

Olemme olleet suunnittelemassa ja konsultoimassa Suomen telakoille alumiinisia vartioveneitä 23 – 47 metrin pituuksiin ja 21 metrin pituinen nopea katamaran tyyppinen matkustaja-alus Italialaiselle telakalle ja em. lisäksi osallistunut 17 metrin pituisen nopean katamaran tyyppisen matkustaja-aluksen rakentamiseen ja valvontaan telakalla. Olemme saaneet monipuolisen ja vankan alumiinimateriaalien suunnittelu- ja valmistuskokemuksen, jota on hyödynnetty myös loistoristeilijöiden runkorakenteisiin telakoilla.


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy