Ahosen Taimisto Oy

Taimistontie 19
43500, Karstula
etsi kartalta >>

Puhelin: (014) 465 131
Faksi: (014) 465 125
Email:

Yrityksen esittely:

Ahosen Taimisto aloitti toimintansa vuonna 1951. Kasvien lisäys ja kasvatus aloitettiin puolen hehtaarin peltoalueella, alkuvuodet lähes yksinomaan perheen voimin.

Nyt taimistolla on peltoa n. 36 hehtaaria, lämmitettävä kasvihuone (1050 m3) ja työvoimaa kesäaikaan n. 45 henkilöä.

Pensastaimien kasvatus kestää 3-5 vuotta, lehti- ja havupuiden 6-12 vuotta. Ahosen Taimisto pyrkii kasvattamaan itse kaiken mahdollisen pohjoisessa Keski-Suomessa ja Lapissakin viihtyvistä emokasveista. jatkuvasti on myös kokeiltavana uusia lajikkeita ja vanhoistakin etsitään kestävämpiä eli lyhyemmän kasvukauden tarvitsevia kantoja.

Pohjoisen sijaintinsa vuoksi sekä lyhyen kasvu- ja sulankauden vuoksi taimistoon on hankittu erikoistyökoneita, jotta työskentely kävisi mahdollisimman nopeasti. Taimien käsittelyn helpottamiseksi ja toimitusten nopeuttamiseksi on myös rakennettu koneellisesti jäähdytettyä varastotilaa 2700 kuutiota.

Taimet myydään suoraan asiakkaille käteismyyntinä taimistolla tai tilausmyyntinä ympäri maata Transpointin tai Matkahuollon välityksellä, sekä osa tuotannosta tukkumyyntinä jälleenmyyjille. Myös julkinen sektori, kunnat, laitokset, tielaitos ym. ovat huomattava asiakasryhmä.


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy