Kuuskajaskarin Linnake Ky

Kuuskajaskari as1
26101, Rauma
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 044 204 9944
Email:

Yrityksen esittely:

Kuuskajaskari on 26,5 hehtaarin kokoinen saari Rauman saaristossa. Saarella on entinen rannikkotykistön linnake, jonka ajoilta saaressa on edelleen kaksi merivalvontatornia, kasarmirakennus, vallihautoja, ampumarata, bunkkereita ja neljä tykkiä, joista yksi on toimintakuntoinen ja sitä käytetään lähinnä kunnialaukauksissa. Uudenpaan merivalvontatorniin on nykyään myös vierailijoiden mahdollista kiivetä ja tutustua näin saarelta aukeaviin hienoihin maisemiin.

Kuuskajaskarin linnake ei koskaan ottanut osaa varsinaisiin sotatoimiin. Sotavuosina se oli osa Rauman sataman ilmatorjuntaa.

Saaren nimi, joka tavataan oikeaoppisesti Kuus-kajas-kari, juontuu siitä, että mereltä päin tullessa "kuuset kajastavat karilta" eli Kuuskajaskarilta. Samalla perusteella nimen on saanut myös naapurisaari Kallikajaskari.

Nykyisin saari kuuluu Rauman kaupungille ja se on suosittu vierailukohde turistien ja aktiivilomailijoiden keskuudessa. Yöpyä saarella voi rivitaloasunnoissa tai kasarmimajoituksessa. Saarelle liikennöi Rauman saaristokuljetus ja vierasvenepaikkoja on noin 50.


Tagit

 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Maansiirto Karvinen Oy
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy