Rusko (Ruskon kunta)

Vanhatie 5, PL 69
21290, Rusko
Puhelin: (02) 439 3511
Faksi: (02) 439 3533
Email:

Yrityksen esittely:

Ruskon kunta sijaitsee 10 km:n etäisyydellä Turusta rajoittuen Turun kaupunkiin sekä Maskun, Nousiaisten, Mynämäen, Yläneen, Pöytyän ja Auran kuntiin. Pitäjien rajat yhtyvät pohjoisessa terävinä kiiloina kahdeksan kunnan rajapyykkiin Kuhankuonoon, joka on esihistoriallinen Suomen ja Kainuun maakuntien välinen raja.

Pohjois-eteläsuunnassa kulkee pitkittäisharjujakso, jossa on useita erillisiä soraesiintymiä. Merkittävä osa viljavista pelloista on entistä merenpohjaa ja siten maaperältään hedelmällistä. Luonnonvaraisia soita ovat Kurjenrahka, joka on tyypillinen lounais-suomalainen kermikeidas sekä Vajosuo ja Rehtsuo, joilla pesii harvinaista linnustoa. Luonnossa liikkuville on siten tarjolla monipuoliset virkistysmahdollisuudet Kuhankuonon retkeilyreitistöllä.

Ruskon kunta on ikärakenteeltaan nuorekas, pieni ja vireä kunta hyvien liikenneyhteyksien päässä ja lähellä alueen suuria palvelukeskittymiä. Rusko tarjoaa luonnonläheisen, rauhallisen ja turvallisen ympäristön lomailuun.

Kulttuuri:

Ruskon kulttuuritoimintaa järjestetään yhdessä Rusko- ja Vahto-seurojen sekä muiden alueen kulttuuritoimijoiden kanssa. Merittävimpiä vuosittaisia kulttuuritapahtumia ovat Rusko- ja Vahto-päivät, museoiden sekä kirjastojen vaihtuvat näyttelyt. Kulttuuritoiminnasta vastaa kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Jan-Erik Ylitalo.

Lisätietoa kunnastamme löydät kotisivuiltamme!
www.rusko.fi


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Maansiirto Karvinen Oy
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy