Koski Tl (Kosken Tl kunta)

Härkätie 5
31500, Koski Tl
Puhelin: (02) 484 410
Faksi: (02) 4844 1511
Email: ,

Yrityksen esittely:

Kosken Tl kunta on kehittyvä 2.500 asukkaan maaseutupitäjä Turku- Hämeenlinna-valtatien varrella. Kunnassa on vireä keskustaajama sekä hyvät peruskoulutus- ja vapaa- ajanviettomahdollisuudet omasta takaa.

Koski Tl on saanut nimensä Paimionjoen monista koskista, jotka kuvaavat hyvin pienen, mutta elinvoimaisen kunnan elämää.

Kunta kuuluu Loimaan saviseutuun ja on näin ollen maisemansa puolesta varsin tasainen. Ominaista maisemalle ovat laajat peltoaukeamat, peltoa kunnan alueella on 9860 ha. Kunnan ylitse ulottuu Hevonlinnanharju, joka on paikoin varsin jyrkkäharjanteinen pitkittäisharjumuodostelma.
Harjujen keskellä sijaitsee muodoltaan pyöreä ja syvä Hevonlinnanjärvi (harjualueen "keidas").
Paimionjoki useine koskineen elävöittää muuten tasaista peltomaisemaa. Kunnan eteläosassa sijaitsee luonnonkaunis Liipolan järvi.

NÄHTÄVYYKSIÄ:

Ateljee Johanna Oras
Katso kohdasta taidenäyttelyitä ja -kokoelmia.

Hevonlinnan harju ja Hevonlinnan järvi
Eteläsuomalaista harjumaisemaa. Kunnan pohjoispäässä on kaunis Hevonlinnan harju, jolla sijaitsi vuosituhannen alkupuolella linnavarustus. Retkeilymaastoa, suunnistukseen kiintorastit, uimaranta, laavu, näkötorni ja talvisin hiihtoreitistö.

Hyhkön kotimuseo
Kotimuseo vanhassa maalaistalossa, joka on alkuperäisessä asussaan, esillä mm. vanhaa kalustusta ja maatalousirtaimistoa.

Hämeen Härkätie
Kunnan läpi kulkee historiallinen Hämeen Härkätie, joka on vanhimpia historiallisia teitämme. Tien varhaisvaiheet ulottuvat aina 800-luvulle asti ja se on tärkeänä kauppatienä liittänyt Hämeenlinnan ja Turunlinnan toisiinsa.

Kosken kirkko
Vuonna 1935 valmistunut valkoiseksi rapattu itätornillinen pitkäkirkko.

Kellotapuli
Vuonna 1777 rakennettu kaunis kellotapuli.

Myllyranta
Kosken Tl keskustan tuntumassa koskimiljöössä sijaitseva luonnonmukainen viheralue. Mainiot puitteet monenlaiselle toiminnalle: ulkoilu, virkistys, grillaus, oleskelu, kalastus ja melonta.

Paimionjoki
Kunnan halki kulkeva Paimionjoki on kokonaisuudessaan 104 km pitkä jokireitti, joka alkaa Painionjärvestä Somerniemeltä ja päättyy Paimionlahteen. Joelle suunnitellun melontareitin rantautumispaikoista neljä sijaitsee Kosken kunnan alueella. Melontaoppaita on saatavissa mm. alueen kunnnatoimistoista. Kunnan alueella Paimionjoki mutkittelee noin 20 m levyisenä nauhana halki peltojen ja metsiköiden, ohittaen kunnan keskusta läheltä.

Vanha Kestikievari
Kotimuseo vanhassa kestikievarissa ja viihtyisä pihapiiri. Käyttö kesällä mielekkäämpää, mutta kyllä talvellakin saadaan uunit kuumiksi.

Runsaasti lisätietoa löydät kotisivuiltamme!
www.koski.fi


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy