Tyrnävä (Tyrnävän kunta)

Kunnankuja 4
91800, Tyrnävä
etsi kartalta >>

Puhelin: (08) 558 71300
Faksi: (08) 558 71250
Email: , ,

Yrityksen esittely:

Tyrnävä on moderni ja kehittyvä maalaiskunta, joka ammentaa voimaa vahvasta talonpoikaisperinteestä. Tyrnävä on muuttovoittokunta, jonka väkiluku on viimeisen 30 vuoden aikana liki tuplaantunut. Vuoden 2010 alussa asukkaita oli 6 500

Tyrnävä tarjoaa lähipalveluina kuntalaisille: kirkonkylässä kaikki peruspalvelut, Temmeksellä koulu-, päivähoito-, kirjasto- ja senioripalvelut, Murrossa koulu- ja päivähoitopalvelu sekä, Markkuun kylässä koulupalvelut.

Matkailuinfo:
Lakeusmaisema: Tyrnävän-Limingan viljelystasanko, lakeus, on vaikuttava leveydessään
ja komeudessaan. Näyttävimmillään lakeus esittäytyy heinäkuussa perunapeltojen kukkiessa laajana valkoisena merenä. Kauniissa lakeusmaisemassa silmä lepää ja ajatus rauhoittuu.

Ympäristö ja kulttuurimaisema:
Limingan kirkonkylän ja Tyrnävän välinen alue on yksi Suomen suurimmista tasangoista. Tasankoa halkovat paikoitellen syvässä kanjonissa virtaavat Ängeslevänjoki ja Tyrnävänjoki, jotka yhtyvät alajuoksulla Temmesjokeen ja muodostavat Liminganlahden suistoalueen. Alueen kasviston erikoisuuksia on jokipaju.

Alue on perinteistä maatalousseutua. Parhaat maisemat avautuvat Tyrnävän – Ängeslevän tienoilla, joissa jokivarsilla on runsaasti vanhaa ja perinteistä rakennuskantaa avoimessa maisemassa. Tyrnävän kirkonkylä on tyypillinen, joen törmällä tiiviinä sijaitseva kylä. Se on edelleen eheä ja hyvin säilynyt.

Lisätietoa kunnasta ja palveluista löytyy kotisivulta:
www.tyrnava.fi

Tervetuloa Tyrnävälle!


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy