Puumala (Puumalan kunta)

Keskustie 14
52200, Puumala
Puhelin: (015) 888 9500
Faksi: (015) 888 9211
Email: ,

Yrityksen esittely:

Puumala sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä ja tunnetaan Saimaan kauneimpana ja kuumimpana kuntana.

Sijainti:
Saimaan vesistön keskellä sijaitseva Puumala on kehitystahtoinen ja yhteistyöhaluinen eteläsavolainen saaristokunta, joka tarjoaa kuntalaisille, vapaa-ajan asukkaille ja matkailijoille viihtyisän ja turvallisen paikan elää, olla ja vierailla.

Kunnan peruspalvelut ovat kunnossa ja aktiivisen kaavoituspolitiikan avulla kunta pystyy tarjoamaan korkeatasoisia omakotitontteja, mutta myös kerrostalo- ja rivitaloasumiseen on kunnassa mahdollisuus, halusi sitten asua omassa tai vuokra-asunnossa. Kaavoituksen myötä vapaa-ajan asumisen mahdollisuudet lisääntyvät entisestään. Jo nyt Puumalassa on noin 3700 vapaa-ajan asuntoa.

Kunnassa on noin 2500 asukasta. Työvoimasta 28 % saa elantonsa julkiselta hallinnolta, 24 % maa- ja metsätaloudesta, 23 % kaupasta, liikenteestä, ravintola- ja majoituspalveluista, 7 % rakennusalalta, 5 % teollisuudesta ja 13 % muilta aloilta. Palvelujen ja erityisesti matkailupalvelujen osuus on kasvussa. Matkailu on se elinkeinoalue, missä Puumalassa luontaisesti on parhaat kasvun mahdollisuudet.

Erityisesti Puumala on kesäkunta, sillä noin 3700 vapaa-ajan asunnon ansiosta kunnan väkiluku vähintäänkin kolminkertaistuu keskikesällä. Tämä myös näkyy kunnan keskustan katukuvassa ja satamassa, joka on kaiken kesäisen toiminnan keskipiste.

Runsas vapaa-ajan asutus ja kesäiset matkailijamäärät ovat edesauttaneet siinä, että kunnan kaupallinen palveluvarustus on kohtuullisen hyvä.

Puumalaa voi syystä pitää myös kulttuurikuntana. Kunnassa on ympärivuoden toimivia kulttuuriryhmiä, mm. teatteriryhmiä. Laajimmillaan kulttuuritarjonta on kuitenkin kesällä.

Puumala ei kuitenkaan halua olla pelkkä kesäkunta, vaan vieraat ovat tervetulleita Puumalaan milloin vain. Ympärivuotista majoitustilaa kunnasta löytyy. Kesäajan ulkopuolisten aktiviteettien ja tapahtumien kehittely on käynnissä.

Ainutlaatuisen kaunis luonto ja puhdas ympäristö, monipuoliset palvelut ja iloiset ihmiset ovat ne tekijät, joiden vuoksi Puumalaan kannattaa tulla asumaan tai vaikkapa vain käymään.

Lämpimästi tervetuloa Puumalaan!


 

Mukana:

 
Voimatel Oy
Suonenjoki (Suonenjoen kaupunki)
Pohjola Vakuutus
Softness Oy
Insinööritoimisto Häyrinen Pekka Oy
Rentlift Finland Oy
Tammenportti
Hammaslääkärikeskus Denta Tero Siirilä
Järvelän Asennuspojat Oy
Eiran Isännöitsijätoimisto Oy
Re-Paint Oy Tom&Tom Ab
Työväen Akatemian Kannatusosakeyhtiö

Design (©) Hi-Vision Oy